Verkiezing Leerbedrijf en Praktijkopleider van het jaar

Uit Wiki-transport en logistiek
Ga naar: navigatie, zoeken

Het belang van de Verkiezing Leerbedrijf en Praktijkopleider van het jaar

Jaarlijks organiseert VTL de Verkiezing Leerbedrijf en Praktijkopleider van het jaar in de sector transport en logistiek. Hiermee onderstreept VTL het belang van leerbedrijven en Praktijkopleiders.

Scholing is voor de instroom van jonge vakbekwame mensen in de sector transport en logistiek essentieel. Leerbedrijven spelen hierbij een belangrijke rol door het bieden van goede leerplaatsen en het begeleiden van leerlingen. Praktijkopleiders spelen een centrale rol bij de ontwikkeling van jongeren tijdens hun opleiding. Deze weet als geen ander hoe de leerling het werk doet, of het werk leuk gevonden en of hij het werk aankan.De verkiezingen zijn een extra stimulans om te blijven investeren in het opleiden van nieuw personeel.

Er zijn drie categorieen

- Leerbedrijf Beroepsgoederenvervoer & Logistiek - Leerbedrijf Maritieme sector - Praktijkopleider

Beoordeling

Alle ingevulde en ingezonden vragenlijsten worden beoordeeld door een deskundige jury. Zoals elk jaar kiest het publiek de Praktijkopleiders. Voor de leerbedrijven bestaat er een jury. De jury in 2010 bestaat uit de volgende personen:

Beroepsgoederenvervoer en de logistieke sector

- Ingrid Stomp, TLN, Beleidsadviseur Sociale Belangen - Peter Koster, STC, Sectorhoofd Wegtransport - Jeroen Meulendijks, directeur VTL

Maritieme sector

- Erik van Toor, Kantoor Binnenvaart - Alex van Binsbergen, voorzitter NVKK - Henk Onstwedder, FNV Bondgenoten, bestuurder Vervoer - Jeroen Meulendijks, directeur VTL

Waardering

VTL wil aan de hand van deze verkiezing haar waardering uitspreken voor Praktijkopleiders en leerbedrijven die - ook in deze economisch moeilijkere tijden - het personeel van de toekomst blijven opleiden. VTL wil nadrukkelijk de relatie versterken tussen leerbedrijven, scholen en VTL. Ten slotte versterkt de verkiezing het imago van de sector en van leerbedrijven. De uitreiking van de prijzen voor de verschillende categorieën is in 2010 op 1 november.

In beeld


Meer info: meer over deze verkiezingen