VTL

Uit Wiki-transport en logistiek
Ga naar: navigatie, zoeken

Wie in opleiding en ontwikkeling investeert heeft de toekomst. Goed opgeleid en gemotiveerd personeel draagt bij aan een positief bedrijfsresultaat en dat versterkt de concurrentiepositie. De producten van VTL versnellen de ontwikkeling van mensen en bedrijven in transport en logistiek, in elke fase van hun loopbaan.

  • Dit begint al op de middelbare school (ROC). VTL zorgt voor afstemming tussen de scholen en het bedrijfsleven. En geeft voorlichting over de mogelijkheden binnen de sector, zodat er voldoende kwalitatieve instroom van jongeren is.
  • Als jongeren de keuze voor transport en logistiek hebben gemaakt, is het opdoen van praktijkervaring erg belangrijk. Deze ervaring krijgen ze bij leerbedrijven die door VTL erkend zijn. VTL neemt de jongeren in dienst en detacheert ze bij een passend leerbedrijf, dat ze begeleidt naar een zelfstandige uitvoering van de werkzaamheden. Jaarlijks werft en detacheert VTL meer dan 2.000 jonge mensen voor de sector.
  • Daarnaast bevordert VTL de kwaliteit van (beroeps)opleidingen in Transport en Logistiek door leermiddelen en toetsen te ontwikkelen.
  • Voor werknemers die al in het vak zitten, biedt VTL een veelzijdig aanbod van opleidingen en trainingen. Of het nu gaat om specialisme of doorgroei. Het gemotiveerd en productief inzetbaar houden van mensen is een belangrijk uitgangspunt bij alle opleidingen en trainingen die VTL voor de sector ontwikkelt.
  • VTL werkt samen met een landelijk netwerk van VTL Opleiders. Daardoor is het mogelijk op locaties door het gehele land opleidingen te volgen. Opleidingen, die zijn opgezet volgens de laatste onderwijsmethoden en -technieken.
  • VTL richt zich ook op het verbeteren van het beeld van de sector met de campagne “Zoek het Hogerop! Jouw weg naar een topbaan”. Kijk voor meer informatie over deze campagne op vtllerenenwerken.nl  

VTL weet exact wat er binnen de sector leeft. Wat klanten belangrijk vinden en welke stappen noodzakelijk zijn om de ontwikkeling van mensen verder te optimaliseren. 

Nieuwe rol VTL in 2011