Transport International de Marchandises par la Route

Uit Wiki-transport en logistiek
Ga naar: navigatie, zoeken
TIR-Plate.gif
Transport International de Marchandises par la Route (afgekort T.I.R.) is een conventie die van toepassing is op het vervoer van goederen afkomstig uit, of bestemd voor, een niet-EU-lidstaat die deze overeenkomst heeft bekrachtigd. De meeste Europese en sommige landen uit het Midden-Oosten zijn toegetreden tot deze conventie.

De aanduiding T.I.R. is vaak te vinden op vrachtwagens. Deze vrachtwagens zijn voorzien van een door de douane aangebrachte verzegeling, die niet mag worden verbroken. Verbreking ervan is strafbaar. Nadat de verzegeling is aangebracht mag alleen de Douane controles verrichten. De voertuigen moeten zo zijn gebouwd dat geen goederen kunnen worden gelost of geladen zonder duidelijke sporen van knoeierij na te laten of zonder de door de douane aangebrachte zegels te verbreken.

In de TIR-overeenkomst is bepaald, dat wegvoertuigen en containers moeten worden gekeurd voordat ze voor TIR-vervoer gebruikt mogen worden. Na de keuring worden deze voertuigen geaccepteerd in alle aangesloten TIR-landen. Bij het vervoer onder begeleiding van een Carnet TIR moet het vervoermiddel zijn voorzien van TIR-platen.

Het carnet bevat een aantal bladen. Voor elke lidstaat van de TIR-overeenkomst worden twee bladen geldig gemaakt. De EU telt als één lidstaat.

In Nederland zijn de volgende instanties belast met de afgifte van deze carnets:

  • Ondernemersorganisatie voor Logistiek en Transport (EVO)
  • Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)
  • Transport en Logistiek Nederland (TLN)

Laatste Nieuws

Kon RSS-feed van http://www.douane.nl/actueel/index.xml niet laden, fout: Er is een probleem opgetreden bij het HTTP-verzoek: 404 Not Found

Externe links