PERS-Truckstar

Uit Wiki-transport en logistiek
Ga naar: navigatie, zoeken

PERSBERICHT[bewerken]

VTL: Doe de Code 95-check op Truckstar Festival[bewerken]

Meer aandacht voor belang tijdige verplichte nascholing om wachtlijsten te voorkomen
VTL lanceert op het Truckstar Festival op 28- en 29 juli a.s. de ‘Code 95-check’. Hiermee wil VTL de aandacht vestigen op het belang van tijdige verplichte nascholing en voorkomen dat er wachtlijsten ontstaan. Het hebben van code 95 (vakbekwaamheid) op het rijbewijs is belangrijk voor zowel werknemers als werkgevers. Een chauffeur die niet op tijd klaar is met de nascholing, kan zijn beroep niet meer uitoefenen. Op het Truckstar Festival checkt een speciale Miss Code 95 met behulp van een I-pad de stand van zaken bij de bezoekers. Chauffeurs en werkgevers zien dan direct hoe ze ervoor staan met de verplichte nascholing.

Waarom zou je nu al starten met nascholing? Voor veel chauffeurs is nascholing de ‘ver van mijn bed show’. Terwijl dat niet zo is. Om de noodzaak van het starten met trainingen aan te geven heeft VTL een Code 95-check ontwikkeld. Deze maakt zichtbaar voor chauffeurs en hun werkgever op schema zitten of zich wellicht in een kritieke situatie bevinden. En de Code 95-check geeft handige tips. Eén daarvan is bijvoorbeeld om de verplichte nascholing te spreiden in jaarlijkse trainingsdagen. En nú kunnen werkgevers de nascholing nog inplannen, zodanig dat het ook gunstig is voor het bedrijf. Als er wachtlijsten ontstaan kan dat niet meer. Voor meer informatie kunnen bezoekers van het Truckstar Festival terecht op de VTL-stand of surfen naar www.vtl.nl/code95.

Verplichting door Richtlijn Vakbekwaamheid[bewerken]

Een goede chauffeur verstaat zijn vak. Bestuurders van een vrachtauto hebben een grote verantwoordelijkheid. Daarom stelt de Richtlijn Vakbekwaamheid sinds september 2009 extra eisen aan de scholing van zowel aankomende als actieve chauffeurs. Chauffeurs die voor september 2009 al in bezit waren van het rijbewijs C moeten voor september 2016 totaal 35 uur nascholing hebben gevolgd. Zij krijgen dan code 95 op het rijbewijs. Nieuwe chauffeurs die na september 2009 de basiskwalificatie halen, krijgen direct code 95 op het rijbewijs en vallen in de reguliere vijfjaarlijkse termijn van verplichte nascholing.

Over VTL[bewerken]

VTL is dé dienstverlener voor instroom en mobiliteit in de sector Transport & Logistiek. Dit doet VTL met vier kernactiviteiten: het kenniscentrum, detachering, arbeidsmarkt & mobiliteit en opleiding & ontwikkeling. De informatie- en communicatiecampagne ‘Code 95? Moet je doen! wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiering vanuit het SOOB-fonds.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Pers is van harte welkom op de VTL-stand op het Truckstar Festival. Graag vooraf even laten weten indien er interviewverzoeken zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VTL, afdeling Communicatie, Marjan Krassenburg, T 0172 40 36 42 of E mkrassenburg@vtl.nl